Poëziemiddag in Koudum

Na het grote succes van vorig jaar houden de vier galeries en het lunch-atelier uit de Hoofdstraat in Koudum ook nu weer een wervelende poëziemiddag. De poëziemiddag vindt plaats op 17 februari en er zijn Nederlandstalige én Friestalige gedichten en liederen te horen. In navolging van de Nationale Poezieweek is het centrale thema ‘vrijheid’.

Het programma start om 14.00 uur in het Beeldhouwcentrum, waar belangstellenden worden ontvangen met koffie en thee. Aansluitend leest Ytsje Hettinga hier gedichten voor. Vervolgens doen de bezoekers de overige galeries aan, elk met een eigen programma.

In Galerie Kunst in Beweging op belicht Connie Harkema de dichterlijke vrijheid en zorgt Anneke Piersma voor het Friestalige gedeelte. In Galerie Lytse Skientme treden het trio Laaghangend Fruit en de dichter Paul van Dijk op. Van Dijk publiceerde in 2018 zijn goed ontvangen debuutbundel Famke fan snie, waaruit hij ongetwijfeld zal voorlezen. In Galerie 13 Manen draagt Gerda Veldman gedichten voor en sjongt Sjoukje van der Land Fryske lietsjes. Tot slot is er in het Lunch-Atelier een verrassende nazit.

Kosten: € 10, inclusief koffie/thee bij aanvang en hapje en drankje na afloop
Tijdstip: zondagmiddag 17 februari van 14.00 tot 17.00 uur
Aanmelden: vóór 13 februari via galerielytseskientme@gmail.com

De start van de poëziemiddag van 2018 (foto Ella van der Meer, Balk)