meer cultuur

Galerie Lytse Skientme kan ook gebruikt worden voor kleinschalige activiteiten op het gebied van cultuur. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om akoestische optredens, cabaret, een poëziemiddag, boekpresentaties en lezingen.

31 oktober toneelgroep Tryater met Doarp yn Europa/Dorp in Europa

25 november concert Paddy’s Day Off

20 januari 2019 Yasmijn Kramer

Er is in de galerie plek voor maximaal dertig personen. Vanuit de galerie organiseren we zelf een aantal activiteiten per jaar en daarnaast is er ruimte voor initiatieven van anderen. Neem daarvoor contact met ons op: galerielytseskientme@gmail.com

Op 17 februari 2018 organiseerden we in de Koudumse Hoofdstraat met de andere galeries een poëziemiddag. In Galerie Lytse Skientme vertelde Brigitte Duin over de drie schilderijen die zij gemaakt had naar aanleiding van gedichten, waaronder gedichten van J.C. van Schaik en Rutger Kopland. Jelle van der Meulen zong enkele gedichten van hemzelf en van J.C. Bloem.

Op  28 maart 2018 bracht een vierde klas van het Bogerman College in Koudum een bezoek aan Galerie Lytse Skientme. Brigitte Duin gaf een gastlesje aan de leerlingen die dit jaar examen doen in kunstvakken en nu een kijkje in de keuken van een kunstenaar kregen.

Op 1 juni 2018 was er een concert van Orit Shimoni, een Canadees-Israëlische singer-songwriter.

Op 14 oktober 2018 zong Sjoukje van der Land haar Friese liedjes: