meer cultuur

Galerie Lytse Skientme kan ook gebruikt worden voor kleinschalige activiteiten op het gebied van cultuur. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om akoestische optredens, cabaret, een poëziemiddag, boekpresentaties en lezingen. Helaas liggen deze activiteiten stil sinds maart 2020.

Er is in de galerie plek voor maximaal dertig personen. Vanuit de galerie organiseren we zelf een aantal activiteiten per jaar en daarnaast is er ruimte voor initiatieven van anderen. Neem daarvoor contact met ons op: galerielytseskientme@gmail.com

Op 16 februari 2020 hadden in samenwerking met het Lunch-Atelier een Poëtisch-muzikale lunch met Hoed en de Rand. Dat was – voorlopig in ieder geval – het laatste optreden in onze galerie.

Helaas ging op 15 maart 2020 het maritieme folkconcert van Act of Mutiny niet door vanwege de coronamaatregelen. Of we in de toekomst in onze kleine ruimte weer een optreden kunnen organiseren, is nog maar de vraag.

In het het herfst- en winterseizoen 2019-2020 hebben we al weer mogen genieten van Theo Stobbe – Gitaarimprovisaties (27 oktober), troubadour-songwriter Stefan van de Sande (24 november), winterconcert met Cathy & Theo (26 december) en Dominque Engers met Geen haast (26 januari).

——————————————————————————————————————

Op 17 februari 2019 was er voor het tweede jaar een poëziemiddag in alle galeries – en dus ook bij ons – in de Hoofdstraat van Koudum:

https://koudum.nl/slagge-middei-mei-poezy-en-muzyk-yn-de-hoofdstraat/

Op 20 januari 2019 waren alle plaatsen bezet bij het optreden van singer-songwriter Yasmijn Kramer.

Op 31 oktober 2018 speelde Tryater in onze galerie, op 25 november was het vol bij het optreden van Paddy’s Day Off.

Op 14 oktober 2018 zong Sjoukje van der Land haar Friese liedjes:

Op 1 juni 2018 was er een concert van Orit Shimoni, een Canadees-Israëlische singer-songwriter.

Op  28 maart 2018 bracht een vierde klas van het Bogerman College in Koudum een bezoek aan Galerie Lytse Skientme. Brigitte Duin gaf een gastlesje aan de leerlingen die dit jaar examen doen in kunstvakken en nu een kijkje in de keuken van een kunstenaar kregen.