Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maritieme folk van Act of Mutiny AFGELAST

15 maart 2020 15:00 - 17:00

€10

Dit evenement is afgelast i.v.m. de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Act of Mutiny: maritieme folk en meer

Op 15 maart om 15 uur treedt Act of Mutiny op in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Act of Mutiny is een groepje mannen uit Leiden en omgeving dat sfeervolle maritieme folkmuziek maakt, veelal Engels-, maar ook Frans- en Spaanstalig en bij gelegenheid in het Nederlands.

De groep heeft een veelzijdig repertoire dat bestaat uit traditionele en modernere werkliedjes van zeelui, vissers, houthakkers en gevangenen. De mannen van Act of Mutiny zijn steeds op zoek naar nieuw en origineel materiaal en hun inspiratie komt uit alle windstreken. Uit de performance spreekt een groot enthousiasme. Vol overgave zingt de groep ballades over de zee, kaapvaart, muiterij, piraterij en natuurlijk over vrouwelijk schoon en verloren liefdes. Nu eens rauw en meeslepend, dan weer melancholiek.

De groep zingt overwegend meerstemmig a capella, maar daarnaast worden liederen ten gehore gebracht onder begeleiding van instrumenten als gitaar, banjo, fluit, cello en percussie. Een straatoptreden is normaal gesproken wat uitbundiger dan een intiem concert in een kerkje of galerie dat vaak een wat gevoeliger kant op gaat. Maar reken er maar op dat het concert in Galerie Lytse Skientme beide kanten laat zien.

Het bijwonen van het concert van Act of Mutiny kost € 10. Daarbij is een pauzedrankje inbegrepen. Aansluitend op het optreden van Act of Mutiny is er een gezellige nazit bij de Pianoman naast de galerie. Daar is dan ook een Captains Dinner te bestellen voor 12,50. Een arrangement (optreden Act of Mutiny + Captains Dinner ) is ook van tevoren te bestellen voor € 20,-.  Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar!

Een aardige impressie van een optreden van Act of Mutiny geeft dit filmpje:

Reserveren aanbevolen (er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar)

Act of Mutiny
Zondag 15 maart 2020 15.00 uur
Reserveren: galerielytseskientme@gmail.com
Kosten: € 10,- inclusief pauzedrankje
Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26, Koudum
Arrangement met aansluitend Captains Dinner bij de ‘Pianoman’: € 20,00
De Pianoman, Hoofdstraat 24, Koudum

Gegevens

Datum:
15 maart 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€10

Locatie

Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
Koudum, Friesland 8723BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0514856593
Bekijk de site van Locatie