Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie 2022-3: schilderijen, glaskunst en poëzie

7 juli 12:00 - 6 augustus 17:00

7 juli – 6 augustus 2022 Karin Mayer (schilderijen), Sylvia Hubers (gedichten) & Jolanda Prinsen (glaskunst).

Op deze derde expositie van 2022 toont schilderijen van de Duitse kunstenaar Karin Mayer, naast een combinatie van de glaskunst van Jolanda Prinsen en gedichten van Sylvia Hubers.

Karin Mayer

Karin Mayer exposeerde in 2020 in Galerie Lytse Skientme met licht geabstraheerde landschappen. Naast het schilderen van landschappen hield Karin Mayer zich in 2021 en 2022 vooral bezig met informele schilderkunst. En dat laat ze nu in Koudum zien. Voor deze abstracte schilderen maakt ze gebruik van vlakken, lijnen en glazuren in mixed media, soms gecombineerd met collage-elementen. Dat leidt tot lichte en levendige contrastrijke schilderijen.

 

Karin Mayer – Side by side

Jolanda Prinsen en Sylvia Hubers: ‘De Tijd’

Jolanda Prinsen  maakte de laatste tien jaar vooral objecten van glas. Ze werkt in drie dimensies, en voegt daar De Tijd aan toe. Glas heeft geen smeltpunt, maar een smelttraject. Het onberekenbare van het materiaal inspireert haar om steeds nieuwe vormen te maken. Soms verwerkt ze daarin ook bladeren, klei en papier. Haar glaskunst is geheel gemaakt van gerecycled materiaal.

 

 

Sylvia Hubers schrijft gedichten en korteprozateksten. Het project ‘De Tijd’ is ontstaan in maart 2020, toen de lockdown in Nederland was ingesteld. Om het gemis aan contact te compenseren stuurde Jolanda elke twee weken een foto van een nieuw werk naar Sylvia. Die zette daar, al associërend een van haar gedichten of zeer korte teksten bij. De combinaties prijkten twee weken lang in de etalage van Jolanda’s Galerie De Tijd in Haarlem. Voor de expositie in Koudum selecteerden de kunstenaars deels nieuw werk en nieuwe combinaties.

De expositie met het werk van Karin Mayer, Jolanda Prinsen en Sylvia Hubers is te zien van donderdag 7 juli tot en met zaterdag 6 augustus. Meer informatie.

Gegevens

Begin:
7 juli 12:00
Einde:
6 augustus 17:00

Locatie

Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
Koudum, Friesland 8723BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0514856593
Bekijk de site van Locatie