Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie 2023-3

6 juli 12:00 - 5 augustus 17:00

Op de derde expositie van 2023 in Galerie Lytse Skientme exposeren drie kunstenaars: Reinier Knol (schilderijen), Gré Dubbeldam (emaillekunst) en Henk van der Vegt (glaskunst). De expositie is te zien van 6 juli tot en met 5 augustus.

Reinier Knol, een puur autodidact schilder, is geboren en opgegroeid vlakbij de Leeuwarder Oldehove. Zijn creativiteit sluimerde lange tijd tot hij in 1994 met olieverf in aanraking kwam. Hij prikt met een naald in een tinnen tube en begint met de tube te tekenen alsof het een potlood is. Zo ontwikkelde hij een heel eigen, kleurrijke schilderstijl. Naast veel stadsgezichten en landschappen schildert hij fantasiedieren. De figuren ontstaan vaak spontaan bij het schilderen.

Gré Dubbeldam uit Dronten maakt emaillekunst. Haar werken voor aan de wand zijn doorgaans ‘aards’: water, wind, landschap en seizoenen zijn haar inspiratiebronnen. Over het algemeen gebruikt ze transparante emailles. Door kleuren over elkaar te smelten is de variatie eindeloos en speelt de ondergrond van koper een belangrijke rol. In een kleine emailleeroven emailleert ze haar werk in stukken. Daarna bouwt ze van deze stukken het werk dat ze voor ogen heeft.

Henk van der Vegt ontwerpt en maakt objecten van glas door middel van glasfusing. Sinds hij gefascineerd werd door de combinatie glas en licht maakt hij glasobjecten puur vanuit zijn gevoel. Hoewel hij soms figuratief werkt, maakt hij het liefst abstracte ontwerpen. Vaak gaat het om de kleuren waar het licht doorheen speelt. Voor de expositie in Galerie Lytse Skientme liet hij zich voor een deel van de te exposeren voorwerpen inspireren door het thema watersport.

6 juli – 5 augustus: Reinier Knol (schilderijen), Gré Dubbeldam (emaillekunst), Henk van der Vegt (glasobjecten)

 

Galerie Lytse Skientme (Hoofdstraat 26 in Koudum) is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uur en verder incidenteel of op afspraak. Meer informatie over deze expositie

Gegevens

Begin:
6 juli 12:00
Einde:
5 augustus 17:00

Locatie

Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
Koudum, Friesland 8723BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0514856593
Bekijk de site van Locatie