Voorjaarsexpositie 2019

Op de voorjaarsexpositie 2019 van Galerie Lytse Skientme staan weer drie kunstenaars centraal. Van 21 maart t/m 11 mei exposeren in Koudum Marian Langevoort (abstracte schilderijen), Gerda Douma (stillevens in olieverf) en Sofie Raateland (glaskunst).

Marian Langevoort uit Zwolle wordt geïnspireerd door schilders als Robert Zandvliet en Mark Rothko. Verder vindt ze haar inspiratie in talloze onderwerpen: het nieuws, de natuur, maar net zo goed een dichtbundel. Haar werk ontstaat vanuit maatschappelijke betrokkenheid, spiritualiteit en intuïtie.

Gerda Douma woont in Leeuwarden waar ze met andere kunstenaars kunstwinkel Ogenblik runt. Haar stillevens van olieverf op doek of paneel zijn realistisch geschilderd met aandacht voor detail. Ze schildert graag oude voorwerpen die sporen vertonen van de gebruiker.

Sofie Raateland uit Groningen is opgeleid tot muziekdocent en werd later ook beeldend kunstenaar. Ze maakt sinds enkele jaren ook glasobjecten. Het werkproces is ambachtelijk, maar ook creatief. Glas is een inspirerend materiaal waar met levendige kleuren gewerkt kan worden.