Voorjaarsexpositie

De eerste expositie van Galerie Lytse Skientme in 2018 toont abstracte schilderijen van Claudia Hoogveld, waddenschilderijen van Joke Ket en glasobjecten van Joke Karssen. Deze expositie duurt van 22 maart tot en met 26 mei.

De Noord-Hollandse Claudia Hoogveld maakt stoere schilderijen met een grote gelaagdheid. Ze gebruikt naast verf rode aarde, lood, Saharazand, jute, touw en krantenknipsels. De grote verfschraper is een favoriet gereedschap waarmee verf en aarde onverwachte patronen op het doek vormen. Ruimte geven aan toeval kenmerkt haar werk.

Joke Ket woont en werkt in Friesland. In haar schilderijen beeldt ze het ultieme gevoel van vrijheid en verbondenheid met Friesland en vooral het Wad uit. Het Wad biedt schoonheid, uitzichten en de sensatie van zout op je lippen, voeten in het slik en zand op je lijf. Wadvondsten, zoals schelpen, slik en zeewier, verwerkt ze in haar schilderijen.

Joke Karssen woont en werkt in Assen en is in haar beeldhouw- en glaskunst graag bezig met allerlei materialen, vooral eerder gebruikte materialen. Kunstzinnige vormen inspireren haar: van een tak uit het bos tot een verwelkt blaadje van een bloem, van boeiende stenen tot verbrand glas. Het fusen (versmelten) van glas kent vele mogelijkheden en moeilijkheden.

Behalve de schilderijen en de glasobjecten van deze drie kunstenaars staan in Galerie Lytse Skientme diverse objecten van verschillende kunstenaars. Zo zijn er raku-beelden van Hélène van Dongen, ‘upcycle’ poefjes van Joanne Daams, diverse bronzen beelden van Jean Kamps en objecten (zowel van hout als van metaal) van Ber Stekelenburg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.