Concert Orit Shimoni op 1 juni

Op vrijdag 1 juni 2018 gaat voor Galerie Lytse Skientme een wens in vervulling. Vanaf het begin wilden we naast het exposeren van kunst ook zo nu en dan een kleinschalig concert presenteren. Nu is het dan zover: niemand minder dan Orit Shimoni treedt op in onze galerie.

oritOrit Shimoni is een Israëlisch-Canadese singer-songwriter die enkele jaren optrad onder de naam Little Birdie en de laatste jaren onder haar eigen naam. Ze treedt veel op in Canada, maar toert vrijwel elk jaar ook door Duitsland (Berlijn is een favoriete plaats voor haar), Nederland en België. Wij hebben haar al een paar keer zien optreden, zowel in Castricum als in Amsterdam. Dit jaar doet ze ook Friesland aan, waar ze vrijdag 1 juni ’s middags een paar nummers speelt voor Omrop Fryslân.

’s Avonds treedt ze op in Koudum, in Galerie Lytse Skientme van 20.00 tot 22.00 en Orit Shimoni kennende kan de eindtijd ook nog wel eens wat later worden. De zangeres toert door Europa met haar gitaar, maar ze weet dat in onze galerie ook een accordeon aanwezig is en hopelijk gaat ze daarmee een van onze favoriete nummers zingen: ‘Farmer’s daughter’. Vrijwel altijd zingt Orit Shimoni in het Engels, maar onlangs kwam een cd uit, waarvan de titel in het Engels luidt: Songs for my father, met liedjes in het Hebreeuws. Wellicht zingt ze daar op 1 juni ook enkele nummers van.

oritDit jaar komt er een nieuwe cd uit die in Nederland (Deventer) opgenomen is: Lost and Found on the Road to Nowhere. “Het wordt een super mooi akoestisch en “folky” album met dertien songs die autobiografisch verhalen over het leven als zwervend muzikant en wat het gebracht heeft”, schrijft Martin van de Vrugt, met wie Orit het album opnam. Wie weet is de cd op 1 juni bij het concert verkrijgbaar en laat Orit Shimoni daar enkele nummers van horen.

In onze galerie passen slechts 30 toehoorders. Wil je dit unieke concert bijwonen, dan kun je contact met ons opnemen via e-mail.

2 Comments

 1. Jammer dat het is uitverkocht. Kan het echt niet nog een paar erbij?
  zou graag willen komen.

  groet,
  annemiek

 2. Helaas, Annemiek, het is echt vol. We zetten je wel op de wachtlijst – nog niet iedereen heeft het gereserveerde kaartje afgehaald.

  Hartelijke groet, namens Galerie Lytse Skientme,
  Jelle van der Meulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.