Kunst uit Haarlem en Harlingen op 2e expositie 2018

Van 31 mei tot 24 juli exposeren in Galerie Lytse Skientme Marjan Jaspers (schilderijen en objecten), Kyung Dropsie (foto’s) en Jet Twijnstra (keramiek). 

jaspers
Veldhaas

Marjan Jaspers, woonachtig in Haarlem, werd geboren in Amsterdam waar ze ook de Gerrit Rietveld Akademie deed. Er is altijd een goede reden om haar visie op de wereld met humor, aandacht, mededogen en fantasie vorm te geven. Dat doet ze op veel manieren: op een plat vlak, door schilderen, film, mixed media, en door beelden te maken van klei en andere materialen. Haar werk is een manier van communiceren geworden. Fantasie en humor nemen een belangrijke plaats in.

dropsie
Meerwijk (2017)

De Haarlemse Kyung Dropsie volgde de fotovakschool in Amsterdam en Apeldoorn en deed daarna nog diverse cursussen op het gebied van fotografie, kunst en kleur. Deze kunstenares laat altijd foto’s zien die binnen een project tot stand zijn gekomen. Op de expositie in Galerie Lytse Skientme toont zij foto’s uit de zoektocht ‘Hemel op aarde’. Het zijn voornamelijk landschappen, van de lucht, de aarde of het water.

Jet Twijnstra uit Harlingen genoot haar opleiding aan de hogeschool voor kunsten ‘Constantijn Huygens’ te Kampen waar ze afstudeerde in de vakrichting monumentale keramiek. Haar werk bestaat uit objecten, handgevormd uit grove witbakkende chamotte klei. Door die witbakkende klei komen de schaduwen goed tot hun recht. In haar werk gaat het om de vorm, de vloeiende lijnen, de schaduwen, het lijnenspel.

Tijdens deze expositie is ook keramiek te zien van Hélène van Dongen en brons van Jean Kamps.