concert Sjoukje van der Land 14 oktober 2018

‘stille sêfte stim yn my
stim dy’t flústert: ‘do bist frij
frij om stil te stean
frij om op wei te gean’

Op zondagmiddag 14 oktober 2018 zingt Sjoukje van der Land de Friese liedjes van haar in mei verschenen cd Stim fan Stilte. Medewerking aan het concert verleent gitarist Theo Stobbe.

Sjoukje van der Land heeft van jongs af aan passie voor zingen. Een paar jaar geleden begon ze met het schrijven van eigen liedjes, in het Fries. Zingen in haar moedertaal Fries brengt haar het dichtst bij haarzelf. Verhalen over mensen of gebeurtenissen die haar raken, verwerkt ze het liefst in Friestalige lied. Die liedjes gaan over hoop, liefhebben, loslaten en vertrouwen.

Er kwamen muzikanten op haar pad die de liefde voor de muziek met haar wilden delen. Theo Stobbe, gitarist uit Koudum, heeft nummers voor gitaar en cello gearrangeerd en Johan Keus uit Balk en Nabiel Neaimi uit Makkum, oorspronkelijk uit Irak, wilden met gitaar en cello wel meewerken. En zo ontstond de droom om de liedjes verder te verspreiden door ze vast te leggen op een cd. Een droom die via een crowdfundingactie gerealiseerd kon worden.

Sinds mei dit jaar is de cd er en op 14 oktober zingt Sjoukje de liedjes ervan in Galerie Lytse Skientme. Ze begeleidt zichzelf op keyboard en ook Theo zal aan het concert bijdragen.

Zondagmiddag 14 oktober 2018 aanvang 15.00 uur
Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26, Koudum
Kaarten: € 10,- inclusief pauzedrankje
Reserveren: galerielytseskientme@gmail.com

Sjoukje

Op 25 november treedt Paddy’s Day Off op in Galerie Lytse Skientme.