Koudumse kunstenaars in de Hoofdstraat

De eerste twee weken van september stellen alle Koudumse galeries – het Beeldhouwcentrum, Galerie Kunst in Beweging, het Lunch-Atelier, Galerie Lytse Skientme en Galerie 13 Manen – hun ruimte beschikbaar aan maar liefst twintig Koudumer kunstenaars. De gezamenlijke opening vindt plaats op zaterdag 1 september.

Het gaat om uitingen in verschillende disciplines, gemaakt door Herma Bovenkerk, Greetje Cuiper, Brigitte Duin, Jentsje Fekkes, Lamine Gueye, Connie Harkema, Cees van den Hof, Adriaan Hol, Jan Kasteel, Ryt Kooistra, Eke Krug, Loek Ouwendijk, Max Pries, Hanshan Roebers, Jan Tiemes Leeuwis, Gerda Veldman,  Jan de Vries, Helga Zeldenrust, Wim Zorn en Gerda Zwaan. Sommige kunstenaars zijn vertegenwoordigd op meerdere locaties tegelijk. Alle galeries zijn gevestigd in de Hoofdstraat. De expositie is van donderdag 30 augustus tot en met zaterdag 15 september.

Pakje Kunst

Bovendien vindt deze twee weken een primeur in Koudum plaats. Op het Frieslandplein, bij de ingang van Galerie Kunst in Beweging, wordt een authentieke, mechanische sigarettenautomaat als cultureel erfgoed ingezet. De automaat wordt gevuld met pakjes kunst die voor slechts 4 euro per pakje uit de automaat kunnen worden getrokken. De kunstenaars die deze pakjes gevuld hebben komen deels uit Koudum.

Opening 1 september 17.00 uur

De officiële expositieopening vindt plaats om 17.00 uur op zaterdag 1 september bij het Beeldhouwcentrum, Hoofdstraat 4. Vanaf 17.30 uur openen ook de andere galeries hun deuren, waar bezoekers tot 19.00 uur de gelegenheid krijgen de kunstwerken te bekijken.

Galerie Lytse Skientme

In Galerie Lytse Skientme exposeren van 30 augustus tot en met 15 september negen Koudumse kunstenaars. Het zijn kunstenaars van divers pluimage: van zeer jong tot bijna oud en van fijnschilder tot abstracte of surrealistische kunstenaar. Meer informatie over deze kunstenaars – Wim Zorn, Helga Zeldenrust, Max Pries, Loek Ouwendijk, Eke Krug,  Ryt Kooistra, Jentsje Fekkes, Greetje Cuiper, Brigitte Duin – staat hier.