Herfstexpositie 2018

Brigitte Duin – schilderijen

Op de herfstexpositie van Galerie Lytse Skientme hangen schilderijen van Brigitte Duin, mede-eigenaar van onze galerie. Daaronder drie schilderijen die zij maakte naar aanleiding van Gedichtendag 2018, met als inspiratiebron gedichten van Rutger Kopland, J.C. van Schagen en Jelle van der Meulen. In deze gedichten en dus ook de schilderijen speelt ‘de tuin’ een grote rol.

The Lighthouse

Brigitte Duin schildert voornamelijk abstracte landschappen. Het schilderij ‘The Lighthouse’ op de herfstexpositie is daarvan een goed voorbeeld. Al eerder maakte zij schilderijen naar aanleiding van tuinen, waaronder een serie langwerpige schilderijen (50 x 200). Van deze hangt er ook een aantal op de huidige expositie.

Verder op onze herfstexpositie:

Hélène van Dongen– keramiek

Hélène van Dongen woont en werkt tegenwoordig in Frankrijk, waar ze ook regelmatig exposeert. Ze specialiseerde zich in raku-keramiek en maakt uitgesproken en herkenbaar werk in strakke vormen. Ze benut de raku-techniek ten volle en zegt daar zelf van: “Ik probeer de zware klei als het ware tot een lichte vorm te verheffen”.

Ber Stekelenburg – objecten

Ook Ber Stekelenburg verruilde Nederland voor Frankrijk waar hij sinds enige maanden woont. Galerie Lytse Skientme heeft voor de verhuizing enkele metalen wandobjecten en enkele houtobjecten tegen zeer schappelijke prijzen weten te verwerven.

Jean Kamps – brons

Jean Kamps schildert en als beeldhouwer werkt hij in keramiek, steen en brons. Naast het creatieve is de ambachtelijke uitvoering van zijn werk erg belangrijk. Hij giet zelf zijn bronzen beelden, die krachtig en eenvoudig van stijl zijn en vaak een vleugje humor hebben. In 2018 was er een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk in het museum van Axel (Zeeuws-Vlaanderen).