Galerie Lytse Skientme start derde seizoen met afwisselende expositie

Op vrijdag 22 maart van 16.00 -18.00 uur is de openingsreceptie van de voorjaarsexpositie van Galerie Lytse Skientme. Op deze zeer diverse expositie toont Marian Langevoort abstracte schilderijen, Gerda Douma stillevens in olieverf en Sofie Raateland glaskunst.

De eerste expositie van het derde seizoen van onze galerie in Koudum start op 21 maart en loopt tot en met 11 mei. We zijn in ieder geval open van donderdag t/m zaterdag (12-17 uur), maar we zijn ook op andere dagen wel open en ook op afspraak.

Marian Langevoort uit Zwolle wordt geïnspireerd schilders als Robert Zandvliet en Mark Rothko. Verder vindt ze haar inspiratie in talloze onderwerpen: het nieuws, de natuur, maar net zo goed een dichtbundel. Haar werk ontstaat vanuit maatschappelijke betrokkenheid, spiritualiteit en intuïtie. Om de verbeelding van de kijker niet te beïnvloeden dragen sommige abstracte doeken geen titel.

Gerda Douma woont in Leeuwarden waar ze met andere kunstenaars kunstwinkel Ogenblik runt. Haar stillevens van olieverf op doek of paneel zijn realistisch geschilderd met aandacht voor detail. Ze schildert graag oude voorwerpen. Die vertonen sporen van de gebruiker, waardoor ze schilderachtig worden.

Sofie Raateland (Groningen) is eerst opgeleid tot muziekdocent en werd later ook beeldend kunstenaar. Ze maakt sinds enkele jaren ook glasobjecten. Glas is een inspirerend materiaal waar met levendige kleuren gewerkt kan worden. Het werkproces is ambachtelijk, maar ook creatief, en bij glasfusen draagt ook het stookproces bij aan het uiteindelijke werk.

Bij de openingsreceptie – met een praatje plus een hapje en een drankje – is iedereen van harte welkom. De kunstenaars zullen op de openingsreceptie aanwezig zijn. Galerie Lytse Skientme zit in de Hoofdstraat in Koudum op nummer 26 in Koudum.