Zomermarkten op dinsdag

Galerie Lytse Skientme is ook de hele dag open op de dinsdagse zomermarkten in Koudum. Deze vinden plaats op 16, 23 en 30 juli, 6, 13 en 20 augustus. We staan dan ook met een kraam buiten op de stoep.

Op dinsdagmiddag 23 juni is er ‘s middags bij Galerie Lytse Skientme live muziek met Laaghangend Fruit. Dat is een trio uit Koudum dat eigen Fries-Nederlandse liedjes en op muziek gezette gedichten zingt, naast in het Fries vertaalde Nederlandse liedjes van Freek de Jonge, Bram Vermeulen, Joost Nuissl, Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot e.a.

Op 30 juni is er naast ons, bij het Lunch Atelier, de hele dag live muziek van Lisette Autumn. Deze zangeres uit Noord-Holland brengt een mooie mix van oude jazznummers en moderne popsongs die ze in een eigen jasje steekt.

Op 6 augustus is Laaghangend Fruit ‘s middags weer bij Galerie Lytse Skientme en op 13 augustus speelt daar het duo Hoed en de Rand. Dat duo zingt Nederlandstalige poëzie, luister- en drinkliedjes. De melodieën bij de gedichten maken ze zelf. Voor hun eigen liedjes zijn de inspiratiebronnen onder andere de zee en de liefde. Peter speelt daarbij gitaar, Jelle accordeon. De liedjes zijn divers en variëren van weemoedig-romantische liefdesliedjes tot protestliedjes, van liedjes over het water tot liedjes over school. Bij alle optredens schakelt Hoed en de Rand tussen ernst en humor, tussen verstilde luisterliedjes en zeemansachtige drinkliedjes.