Afsluiting expositieseizoen 2019

Zo tegen het eind van de Koudumse Feestweek, op zaterdag 14 september sluit Galerie Lytse Skientme de laatste expositie en tegelijk het hele expositieseizoen 2019 af. Dat gebeurt van 16-18 uur tijdens een feestelijke receptie, met achtergrondmuziek van gitarist Theo Stobbe.

Het optreden van Theo Stobbe op de finissage is niet toevallig: eind oktober verzorgt deze gitarist het eerste optreden in een reeks herfst- en winterconcerten in deze Koudumse galerie. Tijdens de afsluitingsreceptie zijn twee van de drie huidige exposanten aanwezig. Dat zijn de Koudumse landschapsschilder Jentsje Fekkes die eventueel zijn overgang van figuratieve naar abstracte schilderijen van het Zuidwest-Friese landschap kan toelichten, of bijvoorbeeld de opbouw van zijn laatste twee schilderijen met Israël als onderwerp.

Keramiste Edith Madou kon niet bij de opening van deze expositie zijn, maar is er wel op de finissage. Zij kan in ieder geval vertellen over de techniek waarmee ze haar keramische beelden maakt en wellicht iets over haar fascinatie met vissen, want die duiken in elke voorstelling wel op. De humor die in het werk van de Deventerse keramiste zit, komt ook naar voren in ten minste één liedje dat Jelle van der Meulen tijdens de finissage met zijn accordeon zal zingen.

Op deze afsluitende receptie is ook nog het werk van de Harlinger kunstenaar Tanja van Abbema te zien: abstracte schilderijen en enkele objecten waarin ze gebruik maakt van gevonden materialen. Ook is het de laatste gelegenheid om gebruik te maken van de zomeraanbieding van de poefjes van gebruikt zeilleer uit het Sneker atelier van Joanne Daams.

Na de finissage, waarbij iedereen van harte welkom is, sluit de galerie haar deuren enkele weken. In die periode maken de galerie-eigenaren zich op voor de evenementen die in de herfst en de winter in de galerie plaats zullen vinden. In ieder geval zal de voorkant van het pand een opfrisbeurt krijgen.