Ank van de Braak

Ank van de Braak (Utrecht, 1952) maakt sculpturen van verschillende materialen, vaak ook van combinaties van materialen, zoals hout en steen. Van 6 juli tot en met 5 augustus exposeert deze Noord-Hollandse kunstenaar in Galerie Lytse Skientme in Koudum.

braak
Zeiler

Van de Braak volgde diverse kunstopleidingen. Zo volgde ze cursussen op de Vrije Academie Kennemerland en bij Crejat in Alkmaar. Van 2003 tot 2006 deed ze de Kunstacademie Haarlem/Leiden. Met een aantal schilderessen van deze kunstacademie richtte ze de kunstgroep àdaba op. Sinds enkele jaren geeft ze zelf workshops speksteen bewerken in haar woonplaats Heerhugowaard.

braak
Levenspad

Het lezen van een artikel, maar ook een stapeling van paddenstoelen, een interessant ritme van zand of een mooi stuk hout op het strand kan het begin zijn van een beeld of een serie beelden. Vervolgens komen dan de vragen naar de manier van vorm geven of naar de keuze van het materiaal. Via schetsen op papier of het maken van een paar voorbeeldjes in klei gaat de kunstenaar uiteindelijk met de beelden aan de gang. Het duurt dan weer even voor het uiteindelijke resultaat er is.

braak
Oude boom

In dezelfde periode exposeren ook Madelief Buisman (schilderijen) en Ber Stekelenburg (schilderijen).