Annette Jasperse

Abstracte patronen verbeeld

jasperse
Les Marmites de Géant 1

Annette Jasperse (Roelofarendsveen) maakt voornamelijk abstracte schilderijen van landschappen. Ze verbeeldt daarbij de abstracte vormen die ze in de natuur tegenkomt.

Annette begint meestal intuïtief te schilderen en/of tekenen en reageert op de associaties die het werk in wording bij haar oproept. Zo zijn een aantal min of meer geabstraheerde landschappen ontstaan. Dit is ook het verhaal achter de serie Marmites de Géant.

Les Marmites de Géant
jasperse
Les Marmites de Géant 3

Het eerste schilderij was al ver gevorderd en toen zij na haar vakantie terugkwam in het atelier, moest zij sterk aan deze rivier met diepe kolken in  de Jura terugdenken. Dat zette haar aan om het schilderij verder in die richting af te maken. Vervolgens kwamen er nog enkele grote en kleinere schilderijen bij, geïnspireerd op hetzelfde landschap.

Zanderdennen

De serie Zanderdennen is gebaseerd op een verblijf in de Veluwse bossen, op een minicamping tussen de bomen. Het formaat van de schilderijen is langwerpig en roept door de verhoudingen al iets van een boom op. Uiteindelijk is het een serie geworden waarin binnen een onderwerp/compositie vooral met kleur gespeeld en gevarieerd wordt. De associatie met de directe aanleiding voor de schilderijen is dan alweer ver weg, de bomen lijken niet eens meer op de oorspronkelijke dennenbomen.

jasperse
Les Marmites de Géant 6

Annette heeft jarenlang les gehad van Michiel Dhont in Amsterdam. Zij volgde de kunstacademie Haarlem/Leiden van 2002 – 2006. Momenteel studeert zij aan de NAU (Nieuwe Akademie Utrecht) vanuit een behoefte om zich verder te ontwikkelen en haar visie aan te scherpen. Dit heeft onder meer tot gevolg dat zij zich de laatste jaren meer bezighoudt met autonome tekenkunst en collage, terwijl het werk regelmatig het karakter van een reliëf krijgt en dus meer driedimensionaal wordt. Ook verwerkt zij andere materialen in haar werk, zoals stof, touw en hout.

Annette Jasperse  exposeert van 26 juli t/m 25 augustus, samen met Elske van der Sluis (schilderijen) en Peter Bühler (objecten).