Elske van der Sluis

Inspiratie uit de natuur

Elske
Beschreven blad

Elske van der Sluis studeerde in 2007 af aan de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving aan de NHL in Leeuwarden. Ze woont in Snakkerburen.

Na jaren met olieverf geschilderd te hebben werkt ze nu met een combinatie van olieverf en bijenwas gemengd met hars. Lagen transparante bijenwas worden samengesmolten met olieverf, pigmenten, oude handschriften, touw of stukjes papier. De werken krijgen hierdoor een sterke gelaagdheid, een bijzondere huid, subtiele ingetogen kleuren en een natuurlijke uitstraling met een lichte glans.

Renew

Inspiratie haalt deze kunstenares uit de natuur of uit Bijbelse thema’s. Ze ziet de schoonheid in organische vormen, in ogenschijnlijk kleine dingen en fragiele imperfecties van kleine vondsten uit de natuur, zoals een veer, nestje of gedroogde bloem. Haar schilderijen roepen op om even stil te staan, ze vragen om tijd, aandacht en geduld, om te verwonderen en te bezinnen, zowel in het maken als bij het kijken.

De ondergrond gebruikt Elske als uitgangspunt en moet iets toevoegen aan het beeld of het beeld ondersteunen. Daarom werkt ze graag op oude panelen. Oude doorleefde en verweerde materialen fascineren en inspireren haar. Het doorleefde materiaal spreekt tot de verbeelding en vertelt een verhaal.

Elske van der Sluis exposeert van 26 juli t/m 25 augustus 2018, samen met Annette Jasperse (schilderijen) en Peter Bühler (objecten).

elske
Cold morning
Leaves 4