Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Pinfeather

14 april 15:00 - 17:00

€15,

Op zondagmiddag 14 april kun je in Galerie Lytse Skientme luisteren naar de ‘dream folk’ van Pinfeather. Dat trio bestaat uit drie singer-songwriters, onder wie twee ‘oude bekenden’, namelijk Marije de Vries en Jeremy Johnson die beiden vorig jaar als soloartiest in Galerie Lytse Skientme optraden. Nu komen ze nog eens terug, maar dan als Pinfeather waarvan ook Marsha Schenkel deel uitmaakt.

Nog voordat Pinfeather een naam had, omschreef Fresh on The Net het geluid van het trio als ‘A little slice of Heaven’. De vroegste geluiden van Pinfeather gaan terug naar de stad Groningen in het noorden van Nederland, waar de drie leden, de Nederlandse Marije de Vries, de in Nederland geboren en in Canada wonende Marsha Schenkel en de Britse Jeremy Johnson, elkaar ontmoetten in de levendige Nederlandse alternatieve muziekscene.

Hoewel ze alle drie solo hun sporen verdiend hebben als singer-songwriter, werkten de drie Pinfeather-leden al een aantal jaren samen voordat ze in 2020 samenkwamen om te kijken of ze samen liedjes konden schrijven. Dit co-schrijfproject zou uitgroeien tot Pinfeather en leiden tot hun eerste speciale release in 2022.

Pinfeather is eigenlijk geboren uit de chaos van de coronaviruspandemie, als kalmerend tegengif voor verwarring en onzekerheid. Des te opmerkelijker gezien de geografische scheiding van de drie songwriters. Het project, verdeeld over Canada, Nederland en Groot-Brittannië, is een modern sprookje van intercontinentale samenwerking.

Met echo’s van indiefolkbands als Iron and Wine, The Staves en Bon Iver, maar met een harmonieuze, droomachtige kwaliteit van eigen makelij, is Pinfeather een rustgevend en welkom onderdeel van de Europese alternatieve, hedendaagse folkscene.

Het optreden van Pinfeather in Galerie Lytse Skientme (Hoofdstraat 26 in Koudum) begint om 15.00 uur en kost € 15,00 inclusief pauzedrankje. Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar! Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com.

Een voorproefje van het optreden van Pinfeather:

Gegevens

Datum:
14 april
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€15,

Organisator

Galerie Lytse Skientme
Telefoon
0514856593
E-mail
galerielytseskientme@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
Koudum, Friesland 8723BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0514856593
Bekijk de site van Locatie