Judith Mulder

Judith Mulder woont en werkt in het Overijsselse Hengelo. Keramiek is haar passie en daarnaast is ze grafisch opgeleid. Dat is duidelijk terug te zien in haar keramische kunst. Ze maakt abstracte, handgevormde objecten, vaak in ronde vormen, maar ook met platen klei. Kenmerkend zijn de patronen, structuren en grafische vormen die zij hanteert.

Als kind zocht ze al klei in een afgraving in de buurt, bakte die droog in de zon en deed er verf op. Vaak waren het alledaagse dingen als een behangetje, schoenzolen, schuim op de koffie die haar inspiratie gaven. Nu speelt ze met patronen, structuren, grafische vormen en lijnen en laat zich uitdagen door de verhouding tussen de figuren en motieven die als basis dienen. Daarnaast houdt ze ervan om ‘vreemde vogels’ en ‘kopstukken’ te maken met een vrolijke knipoog.

Judith Mulder gebruikt stevige kleisoorten voor haar kunstwerken die ze bakt in de raku-oven. Ze kleurt de objecten met verschillende glazuren. Accenten worden benadrukt met oxides van mangaan, ijzer, koper of kobalt. Haar ervaring, intuïtie, maar ook het toeval, in combinatie met een drang om iets te creëren dragen bij tot het ontstaan van haar werk.

Judith Mulder is lid van de Stichting Keramisten Noord Nederland (SKNN). Ze exposeert in Galerie Lytse Skientme van 16 juli tot en met 15 augustus. Naast Judith Mulder exposeren in deze periode ook Joke Ket (schilderijen) en Rob Streng (schilderijen).