Rob Streng

Rob Streng volgde van 1962 tot 1966 zijn opleiding aan de School voor Kunstnijverheid, de latere Rietveld Academie te Amsterdam. In het begin van zijn studie was hij al geboeid door abstractie en geometrische vormen en door de eenvoud in de volumes en functionaliteit van de ruimte. Na voltooiing van zijn opleiding is hij in de traditie van het minimalisme blijven werken. Zij werk bevindt zich in particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Sommige geometrische vormen zijn zeer oud en gaan terug op vormen uit de oude steentijd, het paleolithicum. Het <-teken stond symbool voor water, vogel en vruchtbaarheid. Deze tekens zijn teruggevonden op stenen gebruiksvoorwerpen en botten van dieren die 50.000 jaar oud zijn. Zelfs in onze tijd kunnen we deze tekens en symbolen als aanduiding nog steeds herkennen, zij het in een andere context. Met lijn, kleur en vorm ontstaat functionaliteit van de ruimte.

Kleur is een nauwelijks te vatten fenomeen en toch heeft iedereen er wel iets over te vertellen. Kleur is gereedschap van de kunstenaar, architect en ontwerper. Eigenlijk ontstaat kleur pas in het oog en het hoofd. Het zoeken naar balans tussen kleur en vorm is een voortdurende uitdaging. In de kleine werken die in galerie Lytse Skientme te zien zijn, toont Rob Streng hoe hij die uitdaging vormgeeft.

olieverf op board, 30 x 30

Rob Streng exposeert in Galerie Lytse Skientme van 16 juli tot en met 15 augustus. Naast Rob Streng exposeren in deze periode ook Joke Ket (schilderijen) en Judith Mulder (keramiek).