Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Act of Mutiny: maritieme folk en meer

9 oktober 2022 15:00 - 17:00

Act of Mutiny: maritieme folk en meer

Op 9 oktober 2022 om 15 uur treedt Act of Mutiny op in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Act of Mutiny is een groepje mannen uit Leiden en omgeving dat sfeervolle maritieme folkmuziek maakt, veelal Engels-, maar ook Frans- en Spaanstalig en bij gelegenheid in het Nederlands.

De groep heeft een veelzijdig repertoire dat bestaat uit traditionele en modernere werkliedjes van zeelui, vissers, houthakkers en gevangenen. De mannen van Act of Mutiny zijn steeds op zoek naar nieuw en origineel materiaal en hun inspiratie komt uit alle windstreken. Uit de performance spreekt een groot enthousiasme. Vol overgave zingt de groep ballades over de zee, kaapvaart, muiterij, piraterij en natuurlijk over vrouwelijk schoon en verloren liefdes. Nu eens rauw en meeslepend, dan weer melancholiek.

De groep zingt overwegend meerstemmig a capella, maar daarnaast worden liederen ten gehore gebracht onder begeleiding van instrumenten als gitaar, banjo, fluit, cello en percussie. Een straatoptreden is normaal gesproken wat uitbundiger dan een intiem concert in een kerkje of galerie dat vaak een wat gevoeliger kant op gaat. Maar reken er maar op dat het concert in Galerie Lytse Skientme beide kanten laat zien.

Het bijwonen van het concert van Act of Mutiny kost € 15, inclusief drankjes.  Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar!

N.B. Dit optreden stond aanvankelijk gepland op 15 maart 2020. Om bekende reden ging het optreden toen niet door en hebben we twee jaar lang geen concertjes kunnen organiseren. Dit optreden belooft de doorstart te worden van onze herfst- en winterconcerten. 

Een aardige impressie van een optreden van Act of Mutiny geeft dit filmpje:

Reserveren aanbevolen (er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar)

Act of Mutiny Zondag 9 oktober 2022 15.00 uur
Reserveren: galerielytseskientme@gmail.com
Kosten: € 15,- inclusief drankjes
Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26, Koudum

Gegevens

Datum:
9 oktober 2022
Tijd:
15:00 - 17:00

Organisator

Galerie Lytse Skientme
Telefoon
0514856593
E-mail
galerielytseskientme@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
Koudum, Friesland 8723BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0514856593
Bekijk de site van Locatie