Brigitte Duin

Brigitte Duin (Bussum, 1959) is kunstenaar en mede-eigenaar van galerie Lytse Skientme. Zij kreeg haar opleiding aan de Kunstacademie Haarlem (2001-2006).

Sinds 2001 exposeert ze regelmatig solo en in groepsverband. Ze schildert voornamelijk abstracte landschappen. In Galerie Lytse Skientme is permanent werk van Brigitte Duin in voorraad, waaronder een aantal ‘waddenschilderijen’ en een serie kleine schilderijen geïnspireerd door het merenlandschap van Zuidwest-Friesland. In de herfst- en winterexposities hangt er veel werk van Brigitte Duin in Galerie Lytse Skientme.

Kunst vertelt haar hoe ze zich verhoudt tot de wereld om haar heen. Haar werk gaat over ruimte, adem en diepte. Thema’s in haar werk zijn: verbinding, ruimte en eigenheid. Ze werkt expressief, meestal met olieverf, soms met acrylverf en het resultaat is een ontmoeting van kleur en onderwerp. De schilderijen in de diverse series die ze maakt, worden bepaald door de natuur.

Het landschap heeft een verborgen en stille herinnering, een verhaal van tegenwoordigheid waarin nooit iets verloren gaat of wordt vergeten.

In wezen behoren we tot de natuur en dat is een heerlijke gedachte.

uit: John O’Donohue – Anam Cara

welkom      cv     galerij      contact      nieuws