Brigitte Duin

Brigitte Duin (Bussum, 1959) is kunstenaar en mede-eigenaar van galerie Lytse Skientme. Pas op latere leeftijd deed zij een kunstopleiding, aan de Kunstacademie Haarlem (2001-2006).

Duin
Terschelling II

Sinds 2001 exposeert ze regelmatig solo en in groepsverband. Ze schildert voornamelijk abstracte landschappen. In Galerie Lytse Skientme is permanent werk van haar in voorraad, waaronder een aantal ‘waddenschilderijen’ en een serie kleine schilderijen geïnspireerd door het merenlandschap van Zuidwest-Friesland. In de herfst- en winterexposities hangt er veel werk van Brigitte Duin in Galerie Lytse Skientme.

Kunst vertelt haar hoe ze zich verhoudt tot de wereld om haar heen. Haar werk gaat over ruimte, adem en diepte. Thema’s in haar werk zijn: verbinding, ruimte en eigenheid. Ze werkt expressief, meestal met olieverf, soms met acrylverf en het resultaat is een ontmoeting van kleur en onderwerp. De schilderijen in de diverse series die ze maakt, worden bepaald door de natuur. Het landschap waarin we kunnen verdwijnen, maar dat ook een appèl doet op onze eigen innerlijke ruimte.

welkom      cv     galerij      contact      nieuws