meer cultuur

Galerie Lytse Skientme kan ook gebruikt worden voor kleinschalige activiteiten op het gebied van cultuur. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om akoestische optredens, cabaret, een poëziemiddag, boekpresentaties en lezingen.

Er is in de galerie plek voor maximaal dertig personen. Vanuit de galerie organiseren we zelf een aantal activiteiten per jaar en daarnaast is er ruimte voor initiatieven van anderen. Neem daarvoor contact met ons op: galerielytseskientme@gmail.com

In het vooruitzicht:

16 februari 2020 in samenwerking met het Lunch-Atelier: Poëtisch-muzikale lunch met Hoed en de Rand

15 maart 2020: Act of Mutiny – Maritieme folk en meer

In het het herfst- en winterseizoen 2019-2020 hebben we al weer mogen genieten van Theo Stobbe – Gitaarimprovisaties (27 oktober), troubadour-songwriter Stefan van de Sande (24 november), winterconcert met Cathy & Theo (26 december) en Dominque Engers met Geen haast (26 januari).

——————————————————————————————————————

Op 17 februari 2019 was er voor het tweede jaar een poëziemiddag in alle galeries – en dus ook bij ons – in de Hoofdstraat van Koudum:

https://koudum.nl/slagge-middei-mei-poezy-en-muzyk-yn-de-hoofdstraat/

Op 20 januari 2019 waren alle plaatsen bezet bij het optreden van singer-songwriter Yasmijn Kramer.

Op 31 oktober 2018 speelde Tryater in onze galerie, op 25 november was het vol bij het optreden van Paddy’s Day Off.

Op 14 oktober 2018 zong Sjoukje van der Land haar Friese liedjes:

Op 1 juni 2018 was er een concert van Orit Shimoni, een Canadees-Israëlische singer-songwriter.

Op  28 maart 2018 bracht een vierde klas van het Bogerman College in Koudum een bezoek aan Galerie Lytse Skientme. Brigitte Duin gaf een gastlesje aan de leerlingen die dit jaar examen doen in kunstvakken en nu een kijkje in de keuken van een kunstenaar kregen.