Overzicht culturele activiteiten

Hieronder staat in omgekeerde chronologie een overzicht van de herfst- en winterconcerten plus de andere culturele activiteiten die we in de afgelopen jaren organiseerden. Vanaf maart 2020 tot 2022 hebben we uiteraard niets kunnen organiseren.

Op 16 februari 2020 hadden we in samenwerking met het Lunch-Atelier naast ons een Poëtisch-muzikale lunch met Hoed en de Rand. Dat was – voorlopig in ieder geval – het laatste optreden in onze galerie.

Helaas ging op 15 maart 2020 het maritieme folkconcert van Act of Mutiny niet door vanwege de coronamaatregelen. 

In het herfst- en winterseizoen 2019-2020 hebben we al weer mogen genieten van Theo Stobbe – Gitaarimprovisaties (27 oktober), troubadour-songwriter Stefan van de Sande (24 november), winterconcert met Cathy & Theo (26 december) en Dominque Engers met Geen haast (26 januari).

——————————————————————————————————————

Op 17 februari 2019 was er voor het tweede jaar een poëziemiddag in alle galeries – en dus ook bij ons – in de Hoofdstraat van Koudum:

https://koudum.nl/slagge-middei-mei-poezy-en-muzyk-yn-de-hoofdstraat/

Op 20 januari 2019 waren alle plaatsen bezet bij het optreden van singer-songwriter Yasmijn Kramer.

Op 31 oktober 2018 speelde de Friese toneelgroep Tryater in onze galerie, op 25 november was het bomvol bij het optreden van Paddy’s Day Off.

Op 14 oktober 2018 zong Sjoukje van der Land haar Friese liedjes:

Op 1 juni 2018 was er een concert van Orit Shimoni, een Canadees-Israëlische singer-songwriter. Het was een belevenis om deze bijzondere zangeres hier te hebben.

Op  28 maart 2018 bracht een vierde klas van het Bogerman College in Koudum een bezoek aan Galerie Lytse Skientme. Brigitte Duin gaf een gastlesje aan de leerlingen die dit jaar examen doen in kunstvakken en nu een kijkje in de keuken van een kunstenaar kregen.