Act of Mutiny: maritieme folk en meer op 9 oktober

Op 9 oktober 2022 om 15 uur treedt Act of Mutiny op in Galerie Lytse Skientme in Koudum met sfeervolle maritieme folkmuziek.  Dit optreden stond aanvankelijk gepland op 15 maart 2020, maar juist op dat moment ging Nederland vanwege corona op slot. Dit nieuw geplande optreden van Act of Mutiny  belooft de doorstart te worden van de herfst- en winterconcerten van Galerie Lytse Skientme.

Act of Mutiny is een groepje mannen uit Leiden en omgeving dat overwegend meerstemmig a capella zingt. Daarnaast gebruiken de mannen instrumenten als gitaar, banjo, fluit, cello en percussie.  Ze zingen in het Engels, maar ook in het Frans of Spaans en bij gelegenheid in het Nederlands. De groep heeft een veelzijdig repertoire dat bestaat uit traditionele en modernere werkliedjes van zeelui, vissers, houthakkers en gevangenen.

De mannen van Act of Mutiny zijn steeds op zoek naar nieuw en origineel materiaal en hun inspiratie komt uit alle windstreken. Uit de performance spreekt een groot enthousiasme. Vol overgave zingt de groep ballades over de zee, kaapvaart, muiterij, piraterij en natuurlijk over vrouwelijk schoon en verloren liefdes. Nu eens rauw en meeslepend, dan weer melancholiek. Een straatoptreden is normaal gesproken wat uitbundiger dan een intiem concert in een kerkje of galerie dat vaak een wat gevoeliger kant op gaat.

Reken er maar op dat het concert in Galerie Lytse Skientme zowel uitbundige als intieme kanten laat zien. Het bijwonen van het concert van Act of Mutiny kost € 15, inclusief drankjes.  Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar! Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com.