Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pianoduo Elfferich & Pavlov

18 december 2022 15:00 - 17:00

€12,50

Pianoduo Elfferich & Pavlov in Galerie Lytse Skientme

Op zondagmiddag 18 december komen componist/muzikant Jeroen Elfferich (Nederland) en pianist Ivan Pavlov (Bulgarije) naar Galerie Lytse Skientme in Koudum. Zij vormen sinds kort een avontuurlijk pianoduo en zullen met twee piano’s een middagvullend programma spelen.

Hun repertoire bestaat uit composities van Elfferich. Deze composities kenmerken zich door hun unieke ritmische karakter en geheel eigen sfeer. De muziek van Elfferich wordt gedraaid op radio 4 en de Concertzender en zijn stukken worden gespeeld door musici uit verschillende landen.

De pianomuziek van Elfferich wordt omschreven als typisch Nederlands vanwege het abstracte en minimale karakter. Net als kunstenaars als Mondriaan, Escher, Rietveld en Schoonhoven weet Elfferich met slechts weinig middelen (noten) emotie en schoonheid te creëren. Zijn achtergrond als slagwerker/drummer is duidelijk terug te horen in al zijn polyritmes en oneven maatsoorten. Zijn vierkante ritmes spelen de hoofdrol in al zijn composities.

In de afgelopen tien jaar heeft Elfferich ruim 300 stukken voor 2 piano’s geschreven en zo heeft hij een geheel nieuw repertoire ontwikkeld met een eigen sound en karakter. Het duo speelt een keuze uit die composities.

Het concert begint om 15.00 uur en kost € 12,50 inclusief pauzedrankje. Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar! Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com. Galerie Lytse Skientme zit op Hoofdstraat 26 in Koudum.


 

Gegevens

Datum:
18 december 2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€12,50

Organisator

Galerie Lytse Skientme
Telefoon
0514856593
E-mail
galerielytseskientme@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
Koudum, Friesland 8723BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0514856593
Bekijk de site van Locatie