nieuws

Herfstexpositie Galerie Lytse Skientme 2020

De herfstexpositie van Galerie Lytse Skientme 2020 toont voornamelijk schilderijen van Brigitte Duin. Daarnaast hangen er enkele kleine schilderijen van Joke Ket en wandobjecten van Ber Stekelenburg. Er zijn bovendien nog enkele vazen van keramiek van Christiane van Dijk en beelden – zowel brons als steen – van Jean Kamps.

Van-winter-naar-voorjaar-expositie

Tot begin april 2020 toont Brigitte Duin onder het motto ‘van winter naar voorjaar’ in Galerie Lytse Skientme kleurrijke schilderijen van abstracte landschappen.


Herfstexpositie Koudum 2019

Van begin oktober tot eind 2019 is in Galerie Lytse Skientme de herfstexpositie ‘Rode Ratjetoe’ te zien met schilderijen van Brigitte Duin. Daarnaast is er keramiek van Hélène van Dongen, bronswerk van Jean Kamps en wandobjecten van Ber Stekelenburg.

De schilderijen van dateren uit diverse periodes. Naast de abstracte landschappen die Brigitte Duin normaal gesproken maakt, zijn er op deze expositie geabstraheerde portretten te zien. Ook maakte de kunstenares een selectie uit de langgerekte (200 x 50 cm) ‘bomenschilderijen’ die ze 2008 maakte. Dat mag best een ratjetoe van schilderijen genoemd worden, al is er ook een element dat alle schilderijen met elkaar verbindt: de kleur rood.


Kunst uit Koudum

Van 30 augustus tot en met 15 september 2018 exposeren negen kunstenaars uit Koudum hun werk in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Van Brigitte Duin zijn twee kleine abstracte schilderijen te zien van het Friese landschap.


WADDEN kunst

Van 28 april t/m 21 mei 2018 zijn er waddenschilderijen van Brigitte Duin te zien op de groepstentoonstelling WADDEN kunst in Kunstencentrum K38 in Roden. De expositie is geopend van woensdag t/m zondag 13-17 uur (entree € 2,00 – tot 16 jaar gratis). Onder andere Dekrantnieuws besteedde aandacht aan deze expositie via een interview met vier van de deelnemende kunstenaars, onder wie Brigitte.

Brigitte Duin – Land

———————————————————————–

Art Super Hemrik

Brigitte Duin is een van de 55 kunstenaars die van 28 oktober t/m 10 december 2017 exposeren in de Witte Kerk van Hemrik (vrijdag t/m zondag 13.00-17.00 uur).

———————————————————————–

Herfstexpositie 2017

Op de herfstexpositie 2017 van Galerie Lytse Skientme in Koudum exposeert Brigitte Duin een serie nieuwe, kleine olieverfschilderijen, geïnspireerd door het Friese landschap. Deze schilderijtjes zijn te zien tot 20 oktober; daarna zijn ze onderdeel van de expositie Art Super in Hemrik, waar 55 kunstenaars aan meedoen.

Daarnaast laat ze eerder werk zien onder andere uit de serie Landescape en Deernis met de tuin.

———————————————————————–

Ook in de Kunstuitleen Harlingen is werk van Brigitte Duin te zien, te koop en te leen. Het schilderij ‘Morra’ was zelfs kunstwerk van de maand juli 2017.

             ———————————————————————–

Brigitte Duin – Vlieland, kwelder

Werk van Brigitte Duin hangt in de Padberg Kliniek in Ede. Na een expositie van oktober 2016 tot en met februari 2017 is begin maart 2017 een nieuwe expositie ingericht. Er hangen werken van verschillende series: Landescape, Dramatic Views, bruggen en Wadden.  De Padberg Kliniek is gevestigd aan de Padberglaan 10  in Ede. Deze expositie is te zien tot 15 oktober 2017.

                             ———————————————————————–

18 maart 2017 opende Brigitte Duin een galerie voor moderne kunst in Koudum. Naast werk van Brigitte is daar werk te zien van diverse andere kunstenaars in telkens wisselende exposities. Meer informatie: zie Galerie Lytse Skientme.

———————————————————————–

‘Jokulsarlon’ (IJsland) is een van de schilderijen uit de serie ‘Dramatic Views’. Die serie bestaat uit landschappen met een verhaal.

Brigitte Duin – ‘Jokulsarlon’ (olieverf, 130×200)

welkom      cv     galerij      contact      nieuws