Opening 18 maart om 16.00 uur

opening

De opening van Galerie Lytse Skientme is op 18 maart 2017. De feestelijke openingsplechtigheid vindt plaats om 16.00 uur. Iedereen is daarbij welkom.

De Friese gedeputeerde van Cultuur, Sietske Poepjes, zal een korte openingstoespraak houden en de openingshandeling verrichten. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo Hoed en de Rand. Onder het genot van een hapje en een drankje kan de eerste expositie van de galerie bezichtigd worden.

opening

expositie 18 maart – 13 mei 2017
Brigitte Duin – Marina Pronk – Tanja van Abbema 

Van 18 maart tot half mei zal in galerie Lytse Skientme werk van drie verschillende kunstenaars tentoongesteld worden. Van Marina Pronk zal een aantal foto’s te zien zijn uit een speciaal fotoproject ‘Vertakking‘. Brigitte Duin toont een aantal schilderijen uit de serie ‘Deernis met de tuin‘ en van Tanja van Abbema worden (ruimtelijke) objecten geëxposeerd.

Tot half september zijn er nog drie andere exposities, waarin ook telkens drie kunstenaars centraal staan. Van half september tot half maart is de galerie gesloten, maar kan de winterexpositie op aanvraag bekeken worden.