Marina Pronk – Vertakking

Van eind maart tot half mei is in Galerie Lytse Skientme werk te zien van de Castricumse fotograaf Marina Pronk. Het zijn foto’s van een speciaal fotoproject: ‘Vertakking’

vertakking

De serie ‘Vertakking’ gaat over de krachtige vrouw, dicht bij de natuur met haar prachtige vormen. Tijdens wandelingen door de prachtige regenwouden van Costa Rica kreeg Marina dit idee.

Ze heeft beeldend kunstenaar Brigitte Duin en model Esther van den Eijnde benaderd en haar fotostudio omgebouwd tot de ‘natuurlijke omgeving’ die nodig was om dit project te realiseren. Esther werd voor vier verschillende fotosessies volledig ingesmeerd met klei en door Brigitte beschilderd met natuurlijke pigmenten, geïnspireerd op de boom die ze die dag wilden vertolken.

De foto’s uit de serie Vertakking zijn afgedrukt op canvas en gespannen op spieramen met een dikte van 4 cm. Het natuurlijke materiaal past bij de sfeer van de foto’s en geeft diepte aan de afbeelding. De foto’s kunnen desgewenst op een ander formaat (in dezelfde verhouding) worden afgedrukt.