Jan Prins

Jan Prins (1947) woont middenin de stad Groningen en is zowel een zeer bevlogen kunstschilder als beroepsmusicus. Hij is ook een bezield Sjamaan, Searching Deer, geïnspireerd door de wijsheid uit oerculturen op aarde. Hij kreeg in zijn jeugd gedegen schilderlessen en exposeerde zijn schilderijen onder andere in Minerva, het voormalig Groninger Museum. Hij volgde het conservatorium te Groningen en werd daar later een bekend muziekdocent, maar ook professioneel fluitist en traversospeler. Met het ensemble La Bande du Nord gaf hij veel concerten.

In de lange schildersloopbaan van Jan Prins is een aantal duidelijke stromingen herkenbaar. Sjamanisme en mystieke natuurbeleving horen daarbij, maar ook expressionisme en impressionisme. Een serie portretten maakte hij in de klassieke fijnschildertechniek. In Galerie Lytse Skientme exposeert Jan Prins voornamelijk expressionistische en impressionistische schilderijen van Noord-Nederlandse landschappen en dorpsgezichten.

Jan Prins exposeert zijn schilderijen in Galerie Lytse Skientme van 7 april tot en met 21 mei 2022 samen met twee andere Groningse kunstenaars: Sietske Bosma (grafiek en gemengde technieken), Jan Reemeijer (objecten).