Jan Reemeijer

Jan Reemeijer is geboren in Leeuwarden (1955) en woont sinds 1965 in Groningen. In 1990 studeerde hij af aan de Academie Minerva. Hij werkt met hout, klei en steen. Graag gebruikt hij daarbij materiaal waar anderen geen waarde (meer) in zien en recyclet het tot meubels of objecten. Zo wordt bijvoorbeeld een oude kerkbank een boekenkast; een oud ledikant zie je terug als eettafel.

Hij laat zich inspireren door de natuur: groei en bloei, maar ook afbraakprocessen zoals roesten en verrotten. Ook is hij bezig met constructie en destructie. Dingen die door een ander bij het grofvuil worden gegooid als waardeloos, vinden in zijn kunstwerken een waardevolle plaats. Hergebruik is voor hem een uitdaging. De functie die iets eerst had, krijgt een andere betekenis en dat boeit hem. Op het ogenblik maakt hij scheepjes. Het uitgangspunt is klei maar verder zijn er de meest onverwachte materialen in terug te vinden.

Naast het werken met hout, klei en steen geeft Jan Reemeijer verschillende cursussen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. In Galerie Lytse Skientme exposeert hij een aantal scheepjes en een aantal ‘klompen’.

Jan Reemeijer exposeert zijn objecten in Galerie Lytse Skientme van 7 april tot en met 21 mei 2022 samen met twee andere Groningse kunstenaars: Jan Prins (schilderijen) en Sietske Bosma (grafiek en gemengde technieken).