Joke Ket

Vrijheid en verbondenheid met Friesland

Sinds Joke Ket in 2017 in Galerie Lytse Skientme haar Waddenschilderijen exposeerde, hebben we van haar zogenaamde Wadvensters op voorraad. Een Wadvenster is een stukje Waddengebied in miniatuur: mixed media (waaronder Waddenslik en acryl) op papier in een eenvoudige lijst (27×27 cm). Een unieke manier om voor een spotprijs de Wadden ook thuis te beleven of cadeau te geven natuurlijk.

Joke Ket woont en werkt in Friesland (Hurdegaryp). Na enige cursussen en diverse masterclasses, onder andere bij Doet Boersma, kreeg ze haar eerste expositie in 1995. Vanaf die tijd exposeert ze regelmatig op diverse plekken in Nederland en zelfs in Zweden. In haar schilderijen beeldt ze het ultieme gevoel van vrijheid en verbondenheid met Friesland uit.

De liefde van deze kunstenares gaat vooral uit naar het Wad met aan de horizon de eilanden. Het Wad biedt schoonheid, uitzichten en de sensatie van zout op je lippen, voeten in het slik en zand op je lijf. Wadvondsten, zoals schelpen, slik en zeewier, verwerkt ze in haar schilderijen. Dat geeft de schilderijen niet alleen een aparte structuur, het maakt ze ook letterlijk voelbaarder.

Een deel van de verkoop van het werk van Joke Ket gaat naar de Stichting Kalpitiya om in Sri Lanka kleine projecten te realiseren.

Terug naar exposities 2024

Joke Ket exposeerde haar waddenschilderijen in Galerie Lytse Skientme van 16 juli t/m 15 augustus 2020. Tegelijk met Joke Ket exposeerden in deze periode Rob Streng (schilderijen) en Judith Mulder (keramiek). Eerder exposeerde Joke Ket in Galerie Lytse Skientme van 22 maart tot en met 26 mei 2018.