Sietske Bosma

Geboren in Heerenveen verhuisde Sietske Bosma in 2002 om eindelijk haar droom waar te maken: studeren aan Academie Minerva te Groningen. Ze studeerde in 2007 af en haar werk werd in hetzelfde jaar bekroond met de Allianz Grafiekprijs. Ze maakt lino en houtsnedes en is lid van Holt, de vereniging van hoogdrukkers uit het Noorden. Haar kunst is ontstaan door ervaringen uit het verleden. Ze wordt gedreven door herinneringen en dit uit zich in sferische beelden waarin decoratieve elementen een grote rol spelen.

De mens in al zijn hoedanigheden heeft haar interesse. Ze bezocht voor haar klederdrachtprenten onder andere de oudste bewoners van Urk en gaf ze een liefdevol podium. Wanneer het proces van drukken klaar is, bewerkt ze de prent door er in te tekenen, te schilderen of applicaties aan te brengen. Haar nieuwste werk neigt naar abstractie en aan de basis daarvan ligt haar fascinatie voor de beeldelementen lijn, vorm en ritme. Deze verwijzen weer naar haar grote liefde voor patronen en stoffelijkheid.

Sietske Bosma exposeert haar grafiek in Galerie Lytse Skientme van 7 april tot en met 21 mei 2022 samen met twee andere Groningse kunstenaars: Jan Prins (schilderijen) en Jan Reemeijer (objecten).