Poëzie, muziek en lunch in Koudumse Hoofdstraat

Galerie Lytse Skientme en het Lunch-Atelier in Koudum organiseren op zondag 16 februari een poëtisch-muzikale lunch. De gasten krijgen in het Lunch-Atelier hun natje en droogje en in Galerie Lytse Skientme wordt de geest op een aangenaam muzikale manier gevoed met poëzie.

Om 11 uur is iedereen welkom in het Lunch-Atelier van Jan Kasteel op Hoofdstraat 24 voor een kopje thee of koffie met koek. Daarna presenteert het duo Hoed en de Rand in Galerie Lytse Skientme op nummer 26 het eerste deel van het programma Zwervers, een poëtisch-muzikale zoektocht door de poëzie, waarin het duo gedichten en eigen poëtische liedjes zingt.

Hoed en de Rand bestaat uit Peter van der Steen en Jelle van der Meulen die sinds drie jaar in Koudum woont. Ze zingen Nederlandstalige poëzie, luister- en drinkliedjes. De melodieën bij de gedichten maken ze zelf. Voor hun eigen liedjes zijn inspiratiebronnen onder andere de zee en de liefde. Het duo zingt de liedjes en op muziek gezette gedichten van meer of minder bekende dichters meestal tweestemmig. Peter speelt daarbij gitaar, Jelle accordeon.

Na het eerste deel van Zwervers verhuist het gezelschap weer naar buurman Jan die ondertussen in het Lunch-Atelier voor lekkere lunchgerechten gezorgd heeft. Als daar de maag voldoende gevuld is, wordt het in Galerie Lytse Skientme tijd voor het tweede deel van de muzikale zwerftocht van het duo Hoed en de Rand door de poëzie.

Na het einde van de poëtisch-muzikale voorstelling, die rond 14 uur verwacht wordt, is er nog een gezellige nazit in het Lunch-Atelier. Mevrouw Vulpen draagt daar enkele gedichten voor en Lisette Autumn zingt een mooie mix van oude jazznummers en moderne popsongs.

Kosten van dit alles zijn € 12,50. Daarbij is inbegrepen de koffie/thee vooraf, het concert Zwervers en de lunch. De toegang tot de nazit met Lisette Autumn in het Lunch-Atelier is gratis, maar eventuele drankjes zijn daarbij niet inbegrepen. Bij de poëtisch-muzikale lunch is plaats voor maximaal 30 deelnemers.
Reserveren is noodzakelijk en kan via galerielytseskientme@gmail.com.