Claudia Hoogveld

Stoer, abstract werk

Claudia Hoogveld (Haarlem, 1958) voelt zich thuis bij de expressieve, abstracte schilders. Vertrekpunt in haar werk is een stemming, een zin, een kleur. Haar schilderijen zijn dikwijls stoer en kennen een grote gelaagdheid, ook doordat ze vaak een werk opnieuw onder handen neemt. Ze gebruikt naast verf rode aarde, lood, Saharazand, jute, touw en krantenknipsels. De grote verfschraper is een favoriet gereedschap waarmee verf en aarde onverwachte patronen op het doek vormen. Ruimte geven aan toeval kenmerkt haar werk.

Van huis uit is Claudia Hoogveld Neerlandica en journalist. Daarnaast volgde ze de grafische school en deed ze de opleiding tot kunstzinnig coach. Haar eerste expositie hield ze als dertienjarige met olieverfschilderijtjes in de garage thuis. Ze exposeert jaarlijks en geeft creatieve cursussen in haar eigen atelier in Haarlem.

Ook tekent ze graag levensverhalen op. Het is haar missie mensen in beweging te krijgen door ze creatief uit te dagen omdat ze ervan overtuigd is dat authentieke mensen mooi zijn en de wereld een beetje gelukkiger maken.

Claudia Hoogveld exposeert haar abstracte schilderijen in Galerie Lytse Skientme van 22 maart tot en met 26 mei 2018, samen met Joke Ket (waddenschilderijen) en Joke Karssen (glasobjecten).