Emy Noya

Emy NoyaSchilderijen van Emy Noya uit Bovensmilde zijn een samenspel van vormen en kleuren. Ze schildert zonder vooraf bedacht plan. In haar abstracte, kleurrijke werk staat de uiteindelijke dynamiek in de compositie centraal.

Er is veel variatie in werk en werkwijze, zowel sober, subtiel,  minimalistisch als lyrisch, abstract expressionistisch. Werk van Noya is te zien in Galerie Lytse Skientme van 18 mei tot 1 juli 2017.

Noya werkt met acrylverf op doek of paneel. Gebruik makend van gemengde technieken  –  de kunstenares werkt onder andere met zijdepapier, kranten, zand en aluminiumfolie –  geeft ze het werk een prachtige doorleefde  huid en  een bijna organische uitstraling.

Emy NoyaZelf zegt ze van haar werk: “Al zoekend, uitproberend, ontstaat het schilderij. Het eindresultaat is voor mij altijd spannend en verrassend. Schilderen is voor mij een prachtige manier om gevoelens te uiten en indrukken te verwerken.”

Emy Noya staat geregistreerd bij het Centrum voor Beeldende Kunst Drenthe (CBK) als beeldend kunstenaar. In 2007 ontving ze de Dagblad van het Noorden/Art Explosion Trophy.