Emy Noya

Schilderijen van Emy Noya uit Bovensmilde zijn een samenspel van vormen en kleuren. Ze schildert zonder vooraf bedacht plan. In haar abstracte, kleurrijke werk staat de uiteindelijke dynamiek in de compositie centraal. Er is veel variatie in werk en werkwijze, zowel sober, subtiel,  minimalistisch als lyrisch, abstract expressionistisch.

Noya werkt met acrylverf op doek of paneel. Gebruik makend van gemengde technieken –  de kunstenares werkt onder andere met zijdepapier, kranten, zand en textuurpasta – geeft ze het werk een prachtige doorleefde huid en een bijna organische uitstraling.

Zelf zegt ze van haar werk: “Al zoekend, uitproberend, ontstaat het schilderij. Het eindresultaat is voor mij altijd spannend en verrassend. Schilderen is voor mij een prachtige manier om gevoelens te uiten en indrukken te verwerken.”

Emy Noya exposeert samen met de andere kunstenaars van het Noordelijk Kunst Kader 2020 in Galerie Lytse Skientme van 6 april t/m 20 mei 2023. Ze staat geregistreerd bij het Centrum voor Beeldende Kunst Drenthe (CBK) als beeldend kunstenaar. Eerder was werk van Noya te zien in Galerie Lytse Skientme van 18 mei tot 1 juli 2017.