Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie 2023-4: kunst uit de regio

10 augustus 12:00 - 9 september 17:00

Van 10 augustus tot en met 9 september exposeren in Galerie Lytse Skientme drie kunstenaars die nu allemaal in Friesland – en voor het grootste deel in Zuidwest-Friesland – wonen, maar die hun wortels elders hebben. Ina Hogen Esch exposeert kleurrijke schilderijen, Sietske Harkema haar tekeningen en Jan Sibbel zijn objecten.

Ina Hogen Esch (Grijpskerk, 1946) ging naar de kunstacademie in Enschede. Na haar afstuderen kreeg ze gelijk een opdracht voor een serie wandkleden. Hierna legde ze zich voornamelijk toe op het op raamweven van eigen ontwerpen in vrolijke kleuren. In 1976 verhuisde ze naar het Friese dorp Warns. Zo’n tien jaar geleden stopte ze met het maken van weefsels en legde ze zich volledig toe op linoleumsnijden en schilderen met olieverf. De inspiratiebronnen van haar lino’s en schilderijen zijn haar tuin, de natuur in haar omgeving en wat haar innerlijk geluksgevoel haar ingeeft.

 Sietske Harkema (Gouda, 1991) is altijd tekenend door het leven gegaan met als fascinatie de flora en fauna om ons heen. Ze deedhaar kunstopleiding op de Willem de Kooning Academie (Rotterdam) en op de Academie Minerva (Groningen). Sinds 2020 richt ze zich voornamelijk op balpentekeningen, al dan niet met aquarelverf. Ze probeert met haar werk een balans te vinden tussen realisme en karakterontwerp. Sprookjesfiguren en fantasiewezens staan daarin centraal en zo creëert ze een geheel eigen wereld.

Jan Sibbel is geboren in Utrecht, woont in Langweer en maakt circulaire kunst. Hij maakte altijd al gedichten of tekeningen. De laatste 15 jaar dienden zich ook objecten aan. Zijn oog viel steeds meer op de poëzie van toevallige voorwerpen op straat, op het strand (waterkant), in het bos, in de bergen of in kringloopwinkels. Het zijn voorwerpen die bezig zijn te vergaan (vér gaan), het ene snel, het andere langzaam. Ze bezitten vaak een bijzondere vorm, schoonheid en zodra de kunstenaar ze ziet, oppakt en ermee aan het werk gaat, vertellen ze een verhaal.

Opening

Op vrijdagmiddag 11 augustus is om 16.00 uur de officiële en feestelijke opening van deze expositie, met een hapje, een drankje en een praatje. Iedereen is van harte welkom!

Meer over deze expositie: expositie-2023-4-kunst-uit-de-regio/ 

Gegevens

Begin:
10 augustus 12:00
Einde:
9 september 17:00

Locatie

Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
Koudum, Friesland 8723BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0514856593
Bekijk de site van Locatie