Sikko Mulder

Sikko Mulder – Dakvorst

Sikko Mulder (Sneek, 1955) is kunstschilder, docent tekenen en schilderen en is lid van het Drents kunstenaarscollectief Noordelijk Kunst Kader 2020. Hij kreeg zijn kunstopleiding op de Academie Minerva in Groningen. In zijn werk gaat het om een combinatie van verschillende technieken. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt het over elkaar aanbrengen van verschillende lagen half transparant architectenpapier. Het gaat het om letterlijke diepte, ontstaan door oude en nieuwe opgebrachte lagen met elkaar te laten versmelten.

Met potlood, verf en krijt doorwerken in een werkstuk, maakt als het ware een soort grijssluier mogelijk. Deze verfijnde ‘tekenstructuur’ geeft het werk dikwijls een milder voorkomen. Vanuit structuur en kleur werkt hij naar een samengaan van deze elementen. Een zwak heimwee naar het landschap blijft hierbij evident. Hierbij blijft de dialoog tussen abstracte en figuratieve vormen overeind. Essentie blijft het willen slaan van een brug tussen emotionele directe betrokkenheid en een esthetische uitwerking anderzijds.

Sikko Mulder woont in Assen. Hij geeft cursussen in tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden in De Lawei te Drachten. Hij maakt ook kunstwerken in opdracht van particulieren en bedrijven en instellingen. In overleg met de opdrachtgever wordt vanuit de vraagstelling gekeken naar de mogelijkheden van een kunstwerk. Het specifieke karakter van de ruimte en atmosfeer van de locatie worden in de ontwerpfase meegenomen.

Sikko Mulder – Venetië

Sikko Mulder exposeert samen met de andere kunstenaars van het Noordelijk Kunst Kader 2020 in Galerie Lytse Skientme van 6 april t/m 20 mei 2023.