Yvonne Alting

Yvonne Alting woont en werkt in Heerhugowaard. Daarheen verhuisde ze na haar studie Textiel monumentaal aan de K.A.B.K. in Den Haag. Zij maakt collages, waarbij ze uiteenlopende materialen met elkaar combineert, bijvoorbeeld aluminium, messing, papier, textiel en hout.

De gebruikte materialen hebben verschillende diktes en daarom is het werk zelden helemaal plat. Soms komen de lagen gedeeltelijk los van de achtergrond, waardoor het werk half-ruimtelijk wordt. Haar collages vallen enerzijds op door een origineel materiaalgebruik, anderzijds door de rust die er van uitgaat. Tijdens het werkproces is de kunstenares op zoek naar een harmonieus evenwicht.

Inspiratie vindt Yvonne Altingh in de Japanse vormgeving, vanwege de waardering voor de schoonheid van het materiaal en het streven naar perfectie. In haar figuratieve werk gaat zij uit van bestaande vormen uit de natuur. Deze gebruikt zij als uitgangspunt om er een eigen invulling aan te geven. Zo ontstaan er nieuwe vogels, landschappen en tulpen met een knipoog naar de werkelijkheid.

Yvonne Alting exposeert in galerie Lytse Skientme van 28 mei tot en met 14 juli. Naast Yvonne Alting exposeren in deze periode ook Karin Mayer (schilderijen) en Marina Pronk (keramiek).