Opening expositie 8 juli

Van 6 juli tot en met 5 augustus exposeren in
Galerie Lytse Skientme 

Ber Stekelenburg (schilderijen) – Ank van de Braak (beelden) – Madelief Buisman (schilderijen).

Openingsreceptie
zaterdag 8 juli 16.00-18.00 uur
in aanwezigheid van de kunstenaars
iedereen is van harte welkom

Ber Stekelenburg – Vissershaven

Fotograaf, schilder en beeldhouwer Ber Stekelenburg is geboren in Tilburg en woont in het noorden van Friesland. Kenmerkend aan zijn werk is onder andere een verbinding tussen strakke geometrische vormen en chaos. De schilderijen die hij in Koudum toont uit de serie Zeezucht zijn sterk beïnvloed door de weidse blikken en de zilte smaak van het Friese waterland.

Oude boom – brons, graniet

De Noord-Hollandse Ank van de Braak maakt sculpturen van verschillende materialen. Inspiratie haalt ze net zo goed uit een artikel als uit een interessant ritme van zand of een mooi stuk hout. Vervolgens zoekt ze naar de manier van vorm geven of de keuze van het materiaal, maakt schetsen, begint te beeldhouwen en gaat daarmee door tot het uiteindelijke resultaat.

buisman
Madelief Buisman – Bloemknop

Madelief Buisman uit Drachten exposeert in Lytse Skientme schilderijen uit de serie ‘Cobra’. De veelkleurige, abstracte schilderijen laten op hun manier zien hoe de schilderes in het leven staat en hoe ze daarmee omgaat. Het zijn gevangen momenten en bevroren emoties.

 

Tijdens de openingsreceptie zal assistent-galeriehouder Jelle van der Meulen op de hem bekende manier kort wat over het geëxposeerde werk vertellen.

De expositie van de schilderijen van Ber Stekelenburg en Madelief Buisman en de beelden van Ank van de Braak is te zien in Galerie Lytse Skientme in Koudum van 6 juli tot 5 augustus op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag en tijdens de dinsdagse zomermarkten (vanaf 18 juli).