Tryater 31 oktober in Koudum

Tryater, het bekende theatergezelschap uit Friesland, komt op 31 oktober naar Galerie Lytse Skientme in Koudum met ‘Doarp Europa/Dorp Europa’. Deze meertalige voorstelling is ook geschikt voor niet-Friestaligen.

Tryater speelt in het najaar de kleurrijke voorstelling ‘Dorp Europa’ op verschillende bedrijfslocaties. Nieuw geschreven werk wordt afgewisseld met teksten uit de wereldliteratuur, waarbij spelers, muzikanten en dansers de ziel van de Europeaan trachten te vangen. Want plattelandsbewoners, niet alleen uit Friesland, maar overal uit Europa krijgen gemakkelijk etiketten opgeplakt: nuchter, naïef, (boeren)slim, stug, vriendelijk en ga maar door. Maar bestaat dé Europese dorpsbewoner anno 2018? In ‘Dorp Europa’ van Tryater wordt de mythe ontrafeld.

Proloog in de huiskamer
Tryater speelt Dorp Europa ook in huiskamers. Met een kleine cast. Als een proloog op de voorstelling op de bedrijfslocaties. Eén van de plekken waar deze intieme voorstelling gespeeld wordt, is Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26 in Koudum en wel op 31 oktober om 20.00 uur. De capaciteit is gering, aanmelden noodzakelijk. Kaarten worden niet aan de deur verkocht, maar zijn voor € 7,50 per stuk te bestellen via de website van Tryater.

Nota bene: het is niet noodzakelijk om de proloog bij te wonen om de voorstelling op één van de bedrijvenlocaties te bekijken of andersom, om per se het vervolg op de proloog te zien. Beide voorstellingen kunnen los van elkaar worden bezocht.

TRYATER speelt Dorp Europa/Doarp Europa (proloog)
woensdag 31 oktober 2018 20.00 uur
spel: Sjoerd Blom, Aly Bruinsma, Sonia Zwolska
in: Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26, Koudum
Kaarten (€ 7,50 per stuk) via Tryater.