Opening 3e expositie van 2022 met schilderijen, glaskunst en poëzie

Op zaterdag 9 juli wordt de nieuwe expositie in Galerie Lytse Skientme in Koudum om 16.00 uur feestelijk geopend met een praatje, gedichten, een hapje en een drankje. Op de expositie zijn abstracte schilderijen van de Duitse kunstenares Karin Mayer te zien, plus glaskunst van de Haarlemse Jolanda Prinsen, gecombineerd met gedichten van Sylvia Hubers. De drie kunstenaars zijn bij de opening aanwezig.

Karin Mayer exposeerde in 2020 in Galerie Lytse Skientme licht geabstraheerde Friese landschappen die ze goed kent van vakanties in Friesland (Hindeloopen). De afgelopen twee jaar maakte ze levendige, abstracte schilderijen van vlakken en lijnen in mixed media, soms gecombineerd met collage-elementen.

Veelzijdig kunstenares Jolanda Prinsen en dichteres Sylvia Hubers begonnen hun project De Tijd in de coronajaren. Om het gemis aan contact te compenseren stuurde Jolanda elke twee weken een foto van een nieuw werk naar Sylvia. Die zette daar al associërend een van haar gedichten bij. De combinaties prijkten twee weken lang in de etalage van Jolanda’s Galerie De Tijd in Haarlem. Nieuwe combinaties van glaskunst en poëzie zullen op de expositie in Koudum te zien zijn.

Jolanda Prinsen werkt met verschillende materialen en media, maar de laatste tien jaar maakte ze vooral objecten van glas. Haar glaskunst is geheel gemaakt van gerecycled materiaal. Sylvia Hubers verkent het grensgebied tussen proza en poëzie. Ze schrijft gedichten en kort proza. Van haar werk verschenen acht bundels.

De expositie van het nieuwe werk van Karin Mayer en de glaskunst van Jolanda Prinsen met de gedichten van Sylvia Hubers duurt van 7 juli tot en met 6 augustus in Galerie Lytse Skientme in de Hoofdstraat in Koudum. De galerie is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 12 tot 17 uur.

Sylvia Hubers – Het is niet hetzelfde licht

Het is niet hetzelfde licht
dat valt in duizend kringen
omheen de dingen
die wij zien.

Wat is het licht, is dat het
lieve, het grote
de heldendaad van binnen
het onzichtbare maar willen
dat wij het zouden zien?