Ad Kling

Ad Kling is opgeleid bij de grafische kunstinrichting in Utrecht, waar alle aandacht was voor penseelvaardigheid. Zijn hele leven stond in het teken van reproductietechnieken. Tijdens zijn pensioen is hij veel gaan schilderen op doek en papier.

Vooral het schilderen van portretten en landschappen werden zijn bezigheid. In zijn werk maakt hij in zekere zin ook gebruik van reproductie door deze portretten en landschappen nauwgezet en ambachtelijk te schilderen.

Zijn eigen stadje, Workum, is ook een geliefd onderwerp bij deze schilder. Deze stadsgezichten zijn realistisch geschilderd, maar vertonen verrassende elementen. Daarnaast maakt hij graag eigenzinnige collages van het werk van oude meesters En dus kunnen zo maar verschillende fragmenten van het werk van zeventiende-eeuwse schilders als Rembrandt en Johannes Vermeer op een modern doek verenigd worden.

Ad Kling exposeert in galerie Lytse Skientme van 18 augustus t/m 12 september. Naast Ad Kling exposeren ook Pieter Broertjes (schilderijen) en Ryt Kooistra (keramiek). Daarnaast is er werk te zien van leerlingen van het Bogerman College Koudum.