Expositie 2024

Vanaf 2024 is er in Galerie Lytse Skientme van 30 maart tot 14 september een doorlopende expositie van maar liefst zeventien kunstenaars. Deze kunstenaars zullen voornamelijk – maar niet alleen – klein werk tonen. Zo wordt het toevallig langslopende bezoekers gemakkelijker gemaakt om betaalbare kunst aan te schaffen. In de loop van het seizoen zal het werk van deze kunstenaars wel met enige regelmaat gewisseld worden.

De kunstenaars van wie in 2024 werk te zien is in Koudum zijn: Peter Bühler (houtobjecten), Hélène van Dongen (raku), Brigitte Duin (schilderijen), Jentsje Fekkes (schilderijen), Sietske Harkema (cartoons), Ina Hogen Esch (schilderijen), Jean Kamps (bronzen beelden), Joke Karssen (glaskunst), Joke Ket (schilderijen), Ad Kling (schilderijen), Deja Koopmans (beeldend textiel), Leo Maarleveld (keramiek), Allard Okx (glas- en lichtobjecten), Joanne Popma (upcycle poefjes), Jan Sibbel (objecten), Saskia Wurpel (objecten en schilderijen), Vera Wurpel (keramiek).

Van 30 maart tot en met 14 september is Galerie Lytse Skientme in ieder geval elke zaterdag van 13.00 -17.00 uur open. Verder zal de galerie zeker zo’n drie dagen per week open zijn, maar dat wisselt per week. Als de vlag uithangt is de galerie open en mocht iemand een kijkje willen nemen: maak gewoon een afspraak.

Galerie Lytse Skientme is in de herfst en winter gesloten, maar wel open bij de maandelijkse herfst- en winterconcerten (op zondagmiddag) en tijdens de expositie van Histoarysk Koudum in januari-februari. Daarnaast is de galerie altijd op aanvraag open.