Edith Madou

Edith Madou uit Deventer maakt realistische keramische beelden. Sinds haar afstuderen aan de Academie voor beeldende kunsten in Maastricht (1992) is ze werkzaam als zelfstandig kunstenaar. Haar beelden zijn humoristisch en luchtig opgebouwd uit herkenbare voorwerpen en vaak met een vleugje nostalgie.

Meestal voegt ze vissen toe om de alledaagse situaties absurd maken en ook om te symboliseren dat water oneindig is en de bron is van levenskracht. Inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven, de gezelligheid en de tradities in het Nederland van vroeger tijden tot nu. Met liefde voor het ambacht geeft ze vorm aan haar ideeën; sprekende kleuren en toegevoegde materialen maken het beeld af. De vrolijke beelden met een tijdloos karakter en fraai afgewerkt worden gewaardeerd door een breed publiek en laten veel mensen dagelijks genieten.

Edith Madou exposeert in galeries in binnen- en buitenland en werkt ook in opdracht. Ze geeft ook keramiekcursussen en workshops.

Edith Madou exposeert haar keramiek in Galerie Lytse Skientme samen met Jentsje Fekkes (astracte landschapsschilderijen) en Tanja van Abbema (schilderijen) van 13 augustus tot 14 september 2019.