Gerda Douma

Gerda Douma is geboren in Heerenveen en verhuisde al jong naar Leeuwarden waar ze sindsdien woont. Samen met zeven andere kunstenaars/vormgevers runt ze daar kunstwinkel Ogenblik waar uiteraard werk van haar te zien is.

Het schilderen van stillevens begon als hobby en ging over in passie. Haar werken, geschilderd met olieverf op doek of paneel, zijn voor iedereen herkenbaar en kenmerken zich door een realistische weergave van het onderwerp, met veel aandacht voor detail. Gerda Douma is erg kritisch in de keuze van het onderwerp en de compositie. Inspiratie voor haar schilderijen haalt ze uit de natuur en oude voorwerpen.

Van de laatste toont Galerie Lytse Skientme op de expositie in 2019 een serie. Oude voorwerpen vertonen sporen van de gebruiker, daarom worden ze voor Gerda Douma schilderachtig. Ze investeert behalve in verf en doek vooral ook in tijd en bezieling.

Gerda Douma exposeerde haar schilderijen in Galerie Lytse Skientme van 21 maart t/m 11 mei 2019. Tegelijk met Gerda Douma exposeerden Marian Langevoort (schilderijen) en Sofie Raateland (glaskunst).