Marian Langevoort

Marian Langevoort schildert al sinds haar twaalfde jaar. Ze volgde cursussen bij diverse kunstcentra en leerde veel van van de kunstschilder/architect Cor Vrendenberg in zijn atelier. Ze schildert zowel abstract als figuratief en soms in het snijvlak daarvan. In Galerie Lytse Skientme toont ze abstracte werken.

Schilders door wie ze geïnspireerd wordt, zijn de Nederlandse schilder Robert Zandvliet en de Amerikaanse schilder Mark Rothko. Over de laatste zegt ze dat zijn doeken ontroeren en een enorme rust uitstralen. Zijn werk ziet er simpel uit, maar kent vele diepe onderlagen die constant transformeren in het licht.

Verder vindt Marian Langevoort haar inspiratie in talloze onderwerpen: het nieuws, de natuur, maar net zo goed een dichtbundel. Haar werk ontstaat vanuit maatschappelijke betrokkenheid, spiritualiteit en intuïtie. Vooral spiritualiteit is een wezenlijk onderdeel van haar leven en haar schilderijen: “Gedachten en gevoelens krijgen vorm. Alles in het universum heeft betekenis, is trilling en wordt bewerkt en geleid van binnen naar buiten”. Om de verbeelding van de kijker niet te beïnvloeden dragen sommige abstracte doeken geen titel.

Marian Langevoort exposeerde haar schilderijen in Galerie Lytse Skientme van 21 maart t/m 11 mei 2019. Tegelijk met Marian Langevoort exposeren Gerda Douma (schilderijen) en Sofie Raateland (glaskunst).