René Kaiser

René Kaiser uit Bovensmilde is sinds 1988 zelfstandig keramist. Zijn keramiek vindt zijn oorsprong regelmatig in ervaringen uit het dagelijkse leven. Andere onderwerpen komen voort uit de natuur, architectuur, mythologie en literatuur. Zijn werk bestaat vaak uit voorgevormde en opgebouwde vormen, maar ook wel uit platen klei (dozen en doosvormen). De laatste jaren gebruikt hij ook grafische elementen in zijn werk.

Deze keramist maakt keramiek voor binnen en buiten en gebruikt nogal eens als thema de menselijke maat. Zijn keramische beelden hebben vaak de vorm van een tafel, maar zijn niet als zodanig bedoeld. Zij lopen, dansen, knielen en ook door de afbeeldingen dragen ze bij aan de mythologische verhalen en verhalen over menselijke eigenaardigheden.

Van 1985 tot 2012 heeft René Kaiser (projectmatig) lesgegeven in beeldend vormen in basis- en voortgezet onderwijs, VMBO, HBO en het speciaal onderwijs. Hij geeft regelmatig workshops gekoppeld aan een thema.

Het keramiek van René Kaiser is in galerie Lytse Skientme te zien van 4 juli t/m 10 augustus 2019. Naast René Kaiser exposeren in die periode ook Elske Schotanus (tekeningen) en Jelle Schotanus (schilderijen).