Herfstexpositie 2017

Brigitte Duin – schilderijen

In de vroege herfst van 2017 exposeert Brigitte Duin een serie nieuwe, kleine olieverfschilderijen, geïnspireerd door het Friese landschap. Deze schilderijtjes zijn te zien tot 17 oktober; vanaf 28 oktober zijn ze onderdeel van de expositie Art Super in Hemrik, waar 55 kunstenaars aan meedoen.

Daarnaast laat ze eerder werk zien onder andere uit de serie Landescape en Deernis met de tuin.

Christiane van Dijck – keramiek

Naast ‘gewoon’ keramiek maakt Christiane van Dijck (Zelzathe, België) raku: via een oude Japanse baktechniek worden de potten gloeiend heet uit de oven gehaald en in houtkrullen gelegd. Door de plotselinge temperatuurschok ontstaan barsten in het glazuur die opgevuld worden door de rook van de houtkrullen. Dat leidt tot het kenmerkende craquelé en de prachtige kleurschakeringen in het glazuur.

Soms laat Christiane haar werk vervolmaken door haar man, de metaalvormgever Carlos Betsens. Die weeft dan stalen pinnen door het keramiek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.